Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

BİR ÇİN ATASÖZÜ DER Kİ…

Online ticaret ve serbest girişimlerin sayısına baktığımızda işini internete taşımak artık sıradan bir girişim hamlesi oldu. Bu hamle tutarlı bir plan içinde yoğurulduğu zaman başarıya ulaşırken, plansız bir rota dahilinde ‘’deneme yanılma’’ usulü hareket eden insanlar için başarısızlıkla sonuçlanıyor. Peki işini internete taşımak isteyenler genel olarak hangi temel doğruları yapıyor?

İnternet girişimcilerini başarıya ulaştıran 4 temel nokta var. Bunlar adeta kurulan işin zeminini oluşturan en ana bloklar. Sözü uzatmadan bu 4 maddeden bahsedelim. İşini başarılı şekilde online’a taşıyan girişimciler;

  1. Çıktıkları yolculuk hakkında bilgi toplar ve bu yolu daha önceden tamamlamış bir rehber, yol haritası ya da materyalden faydalanırlar. Yolculuğun ana noktalarında içgüdülerine güvenerek değil, mentorlerinin ya da kaynak materyallerinin akıllıca yönlendirmeleriyle yol alırlar.
  2. Bilgiyi filtreleyebilme kabiliyetleri vardır ve sahte guruların manipülasyonlarına karşı kendilerini korur, söylenen ve yönlendirilen her noktaya sorgulamaksızın gözü kapalı gitmezler. Doğru ve yanlış bilgiyi kendi muhakeme yeteneklerini kullanarak çözerler.
  3. Less is more ( Az çoktur ) mottosu ile yaşamaya çalışır ve hayatlarındaki kompleksliği mümkün olduğunca basitleştirerek sadece TEK bir şeye odaklanma kabiliyetleri vardır. Ne kadar çok şey öğrendiklerine değil, bir şeyi ne kadar derin öğrendiklerine bakarlar ve geri kalan yan parçaları outsource(dışarıdan hizmet alma) yöntemi ile gerçekleştirirler. Her gün zamanlarının %80 ini odaklandığı bu TEK şeye, geri kalan %20 lik kısmını ise görece daha az önemli olan konulara ayırırlar.
  4. Satış konusunda özel stratejiler öğrenip bu konuda kendilerini geliştirir ve satış yapmaya bağlı olarak dijital reklam ve metin yazarlığı konularında kendilerini yetiştirirler. Bu kabiliyet onlara, odaklandığı o TEK şey hakkında ürün ya da hizmetini piyasada aranan bir nitelik kazandırmasını sağlar.

Formül gerçekten basit. Gittiğin yol için rehber bul ve kendini eğit, doğruyla yanlışı ayırt et ve sorgula, tek bir şeye odaklan ve satışı( dijital reklam + metin yazarlığı ile beraber )öğren.

Peki tüm bu disiplinli 4 aşama gerçekleştirildikten sonra adım adım nasıl kuracağız bu işi ?
Dediğim gibi, ‘’adım adım’’ ilerleyerek kuracağız. İşte atmanız gereken ilk adımlar;

  1. ADIM : ZİHİNSEL OLARAK HAZIR OL VE KARAR VER. İSTEDİĞİN ŞEYLERİ ‘’ NEDEN ‘’ ELDE ETMEK ZORUNDA OLDUĞUNU BİR KAĞIDA EL YAZIN İLE YAZ. ELDE EDEMEDİĞİN TAKTİRDE BUNUN HAYATININ 5-10 YIL SONUNDA SANA NEYE MAL OLACAĞINI BELİRLE.
  2. KENDİN İÇİN SWOT ANALİZ YAP VE YETENEKLERİNE UYGUN OLARAK NELER YAPABİLECEĞİNİ BELİRLE. DAHA SONRA BU HEDEF İÇİN KENDİNİ İKNA ET.(GZFT ANALİZİ)
  3. ADIM : SWOT ANALİZİNE GÖRE ÇIKAN TASLAK FİKİRLER ÜZERİNDEN BEYİN FIRTINASI İLE PAZAR ARAŞTIRMASI YAP. REKABETİN AZ OLDUĞU NİŞ KİTLELERE İNMEYE ÇALIŞ.
  4. ADIM : ÖNCE ÜRÜN/HİZMET YARATIP SONRA BU ÜRÜN/HİZMET İÇİN PAZAR ARAMA HATASINA DÜŞME!

ÖNCE BİR PAZAR BUL VE SONRA BU PAZARIN BİR SORUNUNU TESPİT EDEREK BU SORUNU ÇÖZECEK BİR ÜRÜN/HİZMET SUN.

5. ADIM : ÜRÜN YA DA HİZMETİNİ SUNMADAN ÖNCE TEST ET. GELEN VERİLERE GÖRE AKSİYON PLANINI ŞEKİLLENDİR.

6. ADIM : TEST SONUÇLARINA GÖRE AKSİYON PLANI HAZIRLA VE BU PLANI ZAMANSAL OLARAK KÜÇÜK PARÇALARA BÖL.

7. ADIM : NETWORK OLUŞTURMAYA BAŞLA.

8. ADIM : BAŞLAMAK İÇİN ASLA TAM HAZIR OLMAYI BEKLEME. EĞER BU HATAYA DÜŞERSEN ASLA YOLA ÇIKAMAYACAKSIN.

9.ADIM : SATIŞ PLATFORMUNU KUSURSUZ HALE GETİR. ANALYTICS VE TAG MANAGER ARAÇLARINI KULLANMAYI ÖĞREN VE KİTLEN ÜZERİNDEN SÜREKLİ ANALİZ YAPARAK ONLARIN KARŞISINA YENİDEN HEDEFLEME KAMPANYALARI İLE ÇIK.

10. ADIM : ÜRÜN/HİZMET VERDİĞİN KİTLEDEN SÜREKLİ GERİ BİLDİRİMLER ALARAK İYİLEŞTİRMELER YAP. AB TESTLERİ İLE GİRİŞİMİNİ SÜREKLİ İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞ.

Tüm bu süreçleri ve adımları harfiyen yerine getirdiğiniz taktirde gerçekten başarısız olabileceğinizi düşünüyor musunuz ? Kendinize bu adımlar konusunda eğitmek için maksimum 6 ay verdiğiniz taktirde, işletmenizde ve kendi özel hayatınızda yaşamış olduğunuz değişime kendiniz dahi inanamayacaksınız. Yazımı sonlandırırken aklım gelen ilham verici bir Çin atasözünü sizinle paylaşmak istiyorum;

“Yılda 360 gün, yataktan güneş doğmadan önce kalkabilen hiç kimse, ailesini zengin etmekte başarısız olamaz.”

Son söz olarak , erken kalkmak yetmez ilerlemek için adım atmak gerekir. Atacağınız adımlar belli,iş sadece komuta merkezinizin bacak kaslarınıza o emri göndermesine kalıyor. O komuta merkezinin komutanı olarak bu emri ne kadar kısa sürede verirseniz, kendi maddi ve zamansal özgürlüğünüzü ayağınıza serecek internet girişiminizi de o kadar kısa sürede kuracağınızdan şüphem yok. Sonraki yazılarımızda bu adımların biraz daha içine girip, detaylı analizler paylaşacağız. Şimdilik Hoşcakalın…

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN

Bir yanıt yazın