Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

NEDEN SATIŞ YAPAMIYORUM?

(Neden Yapasın Ki?)

Neden Yapasın Ki?

Biraz radikal ve sert bir giriş olacak ancak bana soracak olursanız bir çok insanın satış yapma özgürlüğü dahi olmamalı. Satışa yeltenecek olan herkesin bir ehliyeti olmalı. Araba kullanmak, Mimar ya da Mühendis olabilmek için bir otoriteden onaylı bir kağıt parçasını alıyoruz değil mi? Peki Araba kullanmaktan, Mimar ya da Mühendis olmaktan çok daha önemli bir konu olan ‘’Satış’’ konusunda neden böyle bir otorite yok ve neden bu kadar yöntemsisiz ilerleme cesaretini gösterebiliyoruz?

Dünya tek bir gerçeğin üzerine kuruludur ve bu gerçek ‘’Satış’’ dır.

Suni dünyamızı tamamen bu çekirdek üzerine kurduk ve tüm hayatımızın merkezinde bu kavram bulunuyor. Satış hayatın her alanında var;

* Bir bebek oyuncak alması için kendisini annesine satmaya çalışır,
* Bir erkek statüsü ve mal varlığıyla kendisini kadın partnerine satmaya çalışır,
* Bir kadın partner güzelliğiyle kendisini erkek partnerine satmaya çalışır,
* Bir öğrenci yüksek not almak için kendisini öğretmenine satmaya çalışır,
* Bir misyoner cennetten arsa almak için kendini Tanrıya satmaya çalışır,
* Bir Ticari işletme de para ve statü kazanmak için ürün ya da hizmetlerini tüketiciye satmak için çalışır.

Yani satış bizim doğamızda var ve asla doğamızı terk etmeyecek. Satış dediğimiz şeyin özünde ise bir ‘’değiş-tokuş’’ durumu vardır. Patronunuza yalakalık yapmak bir satıştır, bu sattığınız şey(yalakalık) patronunuzun gururunu okşayacaktır. Yani aslında ona, onu mutlu edecek bir şey verdiniz ve haliyle karşılığında bir şey almak isteyeceksiniz. Patronunuzda bu yalakalık satışından elde ettiği duygusal tatmini size istediği maaş ya da pozisyon iyileştirmesini yaparak gerİ ödeyecektir. Yani ‘’Değiş-Tokuş’’ işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşecektir. Hayatın içindeki her evrede satış vardır ve var olmaya ilelebet devam edecektir. Ancak bu nokta da sizi çok tuhaf bir noktaya geri çekmek istiyorum;

Neden siz yalaka olmak zorundasınız? Neden siz yalaka ve neden karşınızdaki patron? Bunu hiç düşündünüz mü ? Bunun cevabı sizi şaşırtacak derecede basit. İzin verin açıklıyayım…

Çünkü temel anlamda o sizden daha iyi bir satışcı. Muhtemelen onun daha iyi satışcı olduğunu değil daha güçlü bir torpili olduğunu ve bu yüzden onun patron, sizin çalışan olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü torpile, yani güçlü bir network ağına sahip olmak da aslında bir satış becerisidir.

Ya da iyi bir okulda okuduğu ve sizden daha zeki olduğunu düşündüğünüz için onun daha üst konumda olduğunu düşünüyorsunuz. Üzgünüm ama yine yanılıyorsunuz. Eğer böyle olsaydı en iyi okullardan mezun olan kalifiye bir çok parlak insan, lise ya da sıradan bir üniversite mezunu girişimcinin himayesi altında maaşlı bir çalışan olmazdı. Daha iyi bir okulda okumanın iş hayatında güçlü bir konum kazanma konusundaki avantajını tamamen reddetmesem de bu konunun düşünüldüğünün aksine bu çok küçük bir etken olduğunu düşünüyorum. Ana etmen ise; etiket değeri yüksek okuldan mezun olan bu kişinin yeteneklerine ‘’satış yeteneğini’’ eklemesidir.

Satış yapmayı bilmeyenler daima satış yapmayı bilenler için çalışır!

İkili ilişkilerimiz, Eşimizle ya da Çocuklarımızla olan ilişkilerimiz, Devletler ve Politikaları, Din, Spor, Sanat, Ticaret ve daha fazlası. Bunların hepsinin temelinde ‘’Satış’’ yatar. Satış hayatın kalbindeki en gerçek Öz’dür ve bu hayattaki en önemli yetkinliklerin başında gelir.

Peki günümüzde insanların makarnayı dahi nasıl yapacaklarına dair kurslar ve püf noktalar verilirken ve irili ufaklı bir sürü ıvır zıvır gereksiz saçmalıklar için bir milyon yönlendirici kurallar içine boğulmuşken, dünyanın en önemli konusu olan ‘’SATIŞ’’ konusunda bu kadar yöntemsiz ve rastgele hareket etmemizin ardında yatan mantık ne?

Mantık basit. Satış yapmayı ne kadar çok kişi öğrenirse, hali hazırda satışı bilenlerin kendileri için çalışan modern köleleri aynı hızda bir bir tükenecek. Dolayısıyla satış yeteneği mümkün mertebe gizlenen ve açığa vurulmayan değerli bir bilgidir. Bir kez satışın mantalitesini kavrarsanız hayata bakış açınız değişir ve tırtıl olduğunuzu fark edersiniz.

Bir tırtıl hayatı boyunca sürünmek zorunda olmadığını anladığı noktada kozasını örer ve kısa süre içinde göklerde süzülen bir kelebeğe dönüşür. Yerde sürünürken göklerde süzülmek… İşte satış tam anlamıyla böyle bir yetenektir.

Satışı öğrendiğiniz zaman insanların ve hatta toplumsal kitlelerin , devletlerin, otorite sahiplerinin aslında özgür bir iradeye sahip olmadıklarını ve onları doğru teknikleri kullanarak istediğiniz noktaya kolayca getirebileceğinizi anlayacaksınız. Yani onlara her anlamda satış yapabilecek ve istediğiniz noktaya getireceksiniz.

Satış bir bilimdir ve bu bilimi algılayarak özümsemek için bilim insanı titizliği ile üstüne düşülmesi gerekir. Bu detayı bize Usain Bolt’un yaklaşımı kanıtlıyor. Nasıl mı? Okumaya devam edin…

Usain Bolt’un 100 metre dünya rekorunu nasıl kırdığının analizini yaptığınızda aslında başarının ne kadar ‘’ufak’’ nüanslara ve tekniklere bağlı olduğunu göreceksiniz. Başlangıç pozisyonundaki vücut açısı ve daha nice mikroskop ölçeğiyle görebileceğiniz derecede ufak detaylar bir biri ardına birleşince dünya rekoruna ulaşmak gibi büyük bir etki sağlıyor. Satış da bu mantalitede işler ve tüme varım yöntemiyle ufak parçaların birleşmesiyle başarı sağlanır.

Dünyanın en önemli yetkinliği üzerinde uzman olmak ve kendi imparatorluğunuzu kurmak istiyorsanız öncelikle bir tırtıl olduğunuzu fark etmeli ve daha sonra kelebek olup göklerde süzülmek için kozanızı örmelisiniz.

Yani satış konusunun dünyanın en önemli konusu olduğunu anlamalı ve kendinizi bu konuda eğitmeli, kurslara katılmalı, eğitimler almalı, kitaplar okumalı ve bolca test satış görüşmeleri yapmalısınız. En etkili 2 öğrenme tekniğinden 1.si bolca tekrar etmek, 2.si ise öğrendiğini bir başkasına öğretmektir. Peki satışı öğrenmek için elinizde bir ürün ya da hizmet yoksa nasıl bolca tekrar yapacaksınız? Basit. Bir ürün ya da hizmet satmak zorunda değilsiniz, kendinizi ailenize karşı arkadaşlarınıza karşı ya da partnerinize karşı satmaya çalışarak başlayabilirsiniz.

Satışta başarı size bütün kapıları açacak olan sihirli bir anahtar gibi etki eder. Bu konunun ne kadar ufak detaylara ve özel tekniklere bağlı olduğunu aşağıya eklediğim Usain Bolt’u dünya şampiyonluğa taşıyan ufak detaylarla ilişkilendirebilirsiniz.

Hepinizin hayatındaki en önemli konuları başlıklar halinde kağıda dökmesini ve daha sonra bu konular özelinde nasıl bir gelişim planlaması yapacağını düşünmesini, bunun için bir yol haritası oluşturmasını öneririm. Ve bana soracak olursanız o kağıdın üzerinde ‘’satış yeteneği kazanmak’’ maddesi yapılacaklar listenizin en üstünde yazmalı.

Video Linki

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN

2 yorum

  • Teşekkürler çok güzel noktalara değinmişsiniz

  • Deniz bey merhaba,
    Kendi işimi kurmadan önce ve sonrası bir çok kişisel gelişim ve satış ile ilgili kitaplar okudum ve okumaya da devam ediyorum. Bu köşe yazınız da sizin gibi düşündüğümü belirtmek isterim. Ülkemizde satıcı olarak yıllarca değişik sektörlerde çalışmış insanların bu en kıymetli mesleğin ilmini öğrenmek için bedel ödemekten kaçtıklarını görünce üzülüyorum. Sosyal Medya eğitim videolarını izlemeye ve eğitim almaya devam ederken şimdide kaleme aldığınız blok yazılarınızı okumaya başladım sizi izlemeye devam ediyorum. Bizlere kattığınız değerden dolayı size ne kadar çok teşekkür etsek azdır. İyi varsınız.

    Ali Önder – Antalya

Bir yanıt yazın