Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

YANLIŞ VARSAYIMLARIN SONU

Image for post

Risk sermayedarlarının yöneldiği ilk konu ‘’Önceliklerdir’’

Bir çok şirketin bazı envanter dolaplarının üzerinde ‘’Yangında İlk Kurtarılacaklar’’ şeklinde bir ibare yapıştırılmıştır. Peki bir işi kurma aşamasında önceliklere duyulan bu hassasiyet neden birden ortadan kaybolur?

Öncelik konusu Online tabanlı iş modellerinin başlangıcı ve filizlenmesi konusunda da son derece önemli yer teşkil eder. Eğer Online tabanlı bir iş modelinde elinizde çok güçlü bir ürün, hizmet ya da yeteneğiniz varsa bu sizin için avantajlı bir durum oluşturmasının yanında büyük de bir dezavantaj yaratır.

Maalesef bir çok insan kafasındaki ürün fikrinin büyüsüne kapılarak ona aşık oluyor, piyasaların bu ürüne olan talep durumunu değerlendirmiyor ve ‘’ Önce Ürünü ‘’ üretip sonra bu ürün için müşteri arıyor. Yani yangında ilk önce gereksiz çöp yığınlarını kurtarmaya çalışıyor, haliyle önemli dosyalar bir bir yanıyor. Günün sonunda bu girişimcilerin elinde işine yaramayan , piyasanın talep etmediği ‘’Mükemmel’’ ürünler kalıyor. Biz bu ürünlere çöp demeyi tercih ediyoruz. Kepenk kapatan işletmeler üzerinden bir anket yapılsa eminim ki 1. neden olarak ‘’Yanlış Varsayımlar’’ cevabına ulaşırız.

Bir ürünün satılabilir olması için illa ki büyük bir sorunu çözüyor olması gerekmez. Ürününüz teknolojide çığır açan bir icat niteliğinde olup büyük bir sorunu çözüyor da olsa, şirketinizdeki çalışan ve yönetici kadrosunu yıldızlar karmasından da oluştursanız, eğer arz ettiğiniz şey pazar ortamında talep görmeyen bir şeyse maalesef tüm emekleriniz çöpe gidecektir. Küçük istisnalar dışında hiç bir ürün ya da hizmet tek başına bir pazar alanı yaratamaz.

Çözüm: Önce ürünü üretip sonra bu ürünü satacak kitle aramak ve bu kitleyi bulamayınca bu ürün için yeni bir kitle yaratma çabası vermek yerine, Önce sorun yaşayan aç bir pazar alanı bulup sonra bu pazar alanına hitap edecek güçlü bir ürün yaratmak daha mantıklı olacaktır.

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN

Bir yanıt yazın