Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

DİJİTAL REKLAMLARA GÜVENENLERİN HAZİN SONU

Modern Reklamcılığın Öncüsü Albert Laskerin Seneler Öncesinde Söylediği Meşhur Söz, Feci Şekilde Batacak Olan İşletmeleri İpten Alabilir

Reklamsız satmayacak bir ürün reklamla da kar getirici şekilde satılmayacaktır. ALBERT LASKER

Dünyanın üzerine kurulduğu asırlar boyu değişmeyen ve asla değişmeyecek gibi duran güçlü bir olgu var. Satış Yapmak…

Parçadan bütüne doğru yolculuk yaptığınızda göreceksiniz ki tüm süreçler zirvede tek bir noktaya bağlanıyor; Satış Yapmak.
Satış yapmak gözüktüğünün aksine sadece ekonomi piyasalarının temelini oluşturan bir olgudan ibaret değildir. Kimilerinin göz ardı ettiği şekilde ‘‘SATIŞ’’ , Siyasette, Ekonomide, Din ve hatta Aile ilişkilerinde de en güçlü olgulardan biridir. Bir misyoner kendi dini görüşünü topluluklara ‘’satmak’’ için, Bir Siyasetçi kendi ideolojisini kitlelere ‘’satmak’’için, bir bireyde partnerine kendini beğendirmek için (kulağa hoş gelmese de aslında ‘’evrimsel’’ olarak kendini partnerine satmak için) çaba sarf eder.

Erkeklerin daha çok Statüye, Güç’e, Fiziksel kusursuzluğa ve Paraya verdiği önem aslında derinlere indiğimizde kendini kadın partnerine satma içgüdüsü ile yöneldiği evrimsel bir sürecin sonucudur. Kadınların keza makyaj yaparak alımlı gözükme çabasının derinlere inildiğinde kendini erkek partnerine satma iç güdüsü ile yaptığı evrimsel bir yönelimdir. Yani erkek de dişi de kendini partnerine satma içgüdüsü ile yaşar. ( Toplumsal duyarlılıktan dolayı ‘’Satmak’’ kelimesinin evrimsel bir yönelim amaçlı kullanıldığının altını çizmek isterim )

İnsan dahil tüm hayvanlarda aynı evrimsel mekanızma çalışır. Örneğin bir dişi dağ keçisi daha güçlü bir şekilde neslini ileriye taşımak için en güçlü erkek aday ile çiftleşmek ister ve bu sebeple çiftleşme sürecinde peşine taktığı onca erkek keçiyi arkasına alarak dik bir yamaçtan yukarı doğru tırmanmaya başlar. Zamanla tüm erkek keçiler teker teker tepeyi çıkmaktan vazgeçer ya da yenik düşer. Günün sonunda tepede tek bir erkek keçi kalana dek dişi keçi zirveye tırmanır ve sonunda kalan o tek erkek keçinin en güçlü aday olduğunu ve onunla çiftleşmesi durumunda daha güçlü yapıda bir yavru doğuracağını, böylece neslini daha da ileriye taşıyacağına inanır.
Bu evrimsel mekanizma içgüdüseldir ve bunun adı aslında ‘’Satış Yapmaktır’’. Erkek keçi gücü ile kendini ve paylaşacağı güçlü genleri satma gayretini göstermektedir. Dişi keçi de bu noktada kendini satma çabasındadır ve bu durumda bir beis gözükmemektedir. Çünkü evrim süreci böyle ilerlemektedir.

‘’Satış’’ kelimesinin hayatımızdaki tüm süreçlerin merkezini oluşturduğunu anladığımıza göre biraz kendi alanımıza girelim ve ‘’Satışı’’ ‘’Dijital Reklamlar’’ ile ilişkilendirelim.

Bir İş ya da İşletme sahibiyseniz bilmeniz gereken çok önemli bir nokta var. Pazar ortamında satmak istediğiniz ürün ya da hizmetinizin aynısını satmaya çalışan büyük bir kalabalık var. Bu noktada ürününüz ile rakiplerinizi dişi keçinin peşine takılan ve zirve boyunca tırmanan keçiler olarak tarif edebilirsiniz. Sizin o dişi keçiye ulaşabilmeniz için ( Yani ürün ya da hizmetinizin başarılı bir şekilde SATILMASINI sağlayabilmeniz için ) bazı gereksinimlere ihtiyacınız vardır.

  1. Her şeyden önce o dişi keçiye ‘‘Tutku’’ ile bağlı olmanız gerek. Tutku eksikliği size zirvenin ortasında ‘’ boş ver değmez bir keçi için tırmanmaya‘’ demenize ve vazgeçmenize sebep olabilir.
  2. Zirveyi tırmanacak kondisyona sahip olmanız gerekir. Eğer zirvenin en tepesine kadar bir kez çıkma tutkusunu ve cesaretini gösterdiyseniz bu size kondisyon sağlamıştır ve bundan sonraki her keçi için rahatça bu zirveye tırmanabilirsiniz. Dolayısı ile bu mücadeleyi bir kez vermiş olmanız ve yarı yolda pes etmemeniz gerekir. Yarı yolda pes etmek sizin kondisyon anlamında zayıf kalmanıza sebep olacak ve her zirveye çıkma teşebbüsünüz de nefes nefese kalıp vazgeçeceksiniz
  3. Bir keçinin helikopter ile o zirveye tırmanıp dişisini beklediğini hayal edebiliyor musunuz? Ben şahsen edemiyorum. Dolayısı ile yürümeniz gereken bu mesafeyi SADECE SİZİN yürümek zorunda olduğunuzu ve sizi hedefe kısa yoldan götürecek yollar ve araçlara kendinizi bağlamamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bu noktada sattığınız ürün kendi gücünden dolayı pazarda talep toplamalı ve pazar ortamındaki ciddi bir sorunu rakiplerinden avantajlı bir şekilde ( fiyat vb) çözüyor olmalı.

Ürünüz özellikle bu 3. şartı sağlamıyor ve siz sürekli dijital reklamlarla bu ürünü satmaya çalışıyorsanız kendinizi büyük bir ilüzyona sokar ve kendinizi kandırırsınız. Günün sonunda ürün ya da hizmetiniz ancak diyaliz makinasına bağımlı bir birey kadar özgür olabilir. Sürekli onu dijital reklamlar ile ya da diğer yapay araçlarla satmaya çalışmak uzun vadede sizi felakete sürükler. Dijital reklamlara olan rağbetin ve maliyetlerinin sürekli artması günün sonunda yapay hızlandırıcılarla satmış olduğunuz bir üründen alacağınız karlılığın giderek düşmesine ve bir noktadan sonra devam edemez hale gelmenize neden olur.

DİJİTAL REKLAM BİR ARAÇTIR VE ALMANIZ GEREKEN MESAFEYİ KISALTIR. ANCAK DİJİTAL REKLAMLAR YOLU SİZİN YERİNİZE YÜRÜMEZ.

Bu sebeple pazar ortamında ilk olarak ürününüzün doğal olarak rağbet görüp görmediğini test edin. Zaten satan bir ürün ise Dijital reklam bu ürününün satışlarını hızlandırıp ölçeklendirilmesine yardımcı olur. Ancak rağbet görmeyen bir ürün ise reklamlar can çekişen bir hastayı can çekişir halde hayatta tutmaya devam eder. Bazen yeni ve karlı girişimlerin önünü açmak için can çekişen ürün/hizmet ya da girişimlerin ölmesi daha hayırlıdır. Unutmamak gerekir ki;

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN ASLA DÖNMEZ!

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN

1 Yorum

Bir yanıt yazın