Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

Blog post subtitle

Bir Ürün Ya Da Hizmet Satan İşletmelerin %93'ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz!

Pazarlamaya çalıştığınız ürün veya hizmetin içine eklemeniz gereken sihirli bir şey var. Bu sihirli öğeyi eklemediğiniz taktirde yemeğin tuzu her zaman eksik olacaktır. Yani lafın kısası satışlarınız dibe çakılacaktır. Satış demek bir anlamda ürün veya hizmetinize ‘’Trafik Çekmek’’ demektir. Ne kadar Trafik çekerseniz satın alma oranı paralel olarak o kadar artacaktır. O halde basit mantıkla daha fazla satış yapmak istiyorsanız ürün veya hizmetinize göz atan kitlenin sayısını, yani ‘’Trafiğinizi’’ arttırmalısınız. Peki size bu trafiği arttırmanın gizli bir sırrı olduğunu söylesem? Okumaya devam edin…

Günümüz dünyasında insanların dikkatlerini çekebilmek için maksimum 5–6 saniyeniz var. Bu süre, bazı durumlarda sabırsız müşteri kitlenizin ‘Göz Atmak’ denen eylemle 1 saniyenin daha da altına kadar inebiliyor. O nedenle pazarınızdaki kitleyi bir an durdurup teklifinize göz atması için soluklandırarak ikna etmeniz gerekecek. Peki bunu nasıl yapacaksınız ? Teklifinize katmanız gereken o sihirli şey ne ?

Aslında o şey, şu anda sizi esir aldı bile. Bu satırları okuduğunuza göre ilk 4–5 saniyelik dikkat çapasını aştık. Ve siz artık bir adet Trafik kaynağısınız. Peki sizce ben bunu nasıl yaptım ?

MERAK!

Harekete geçirici başka hiç bir öğe, ‘’Merakla’’ rekabet edemez. Merak öğesi doğru kullanıldığı takdirde Reklamcılar ve Metin yazarlarının en güçlü kullandığı silahtır.

Satış metinlerimizde ve reklamlarımızda kullandığımız ‘’Başlık’’ hayati bir öneme sahiptir. Başlıkta amaç; kitlenin dikkat çapasını aşmak ve onu bir an teklifiniz karşısında DURAKLATMAKTIR. Başlığın amacı, bir ürün ya da hizmet satmak değildir, başlık; kuantum hızıyla hareket eden ve her gün yüzlerce reklam ve promosyon mesajlarıyla bombardımana tutulduğu için bunlardan ustaca kaçma konusunda profesyonelleşmiş hedef kitlenizi DURAKLATMAK içindir. Eğer hedef kitlenizi duraklatırsanız bu, ürün ya da servisiniz üzerine çektiğiniz +1 trafik demektir. Başlığınız elek gibidir ve ne kadar fazla insan ‘’ayıklarsa’’ ürün ya da hizmetinizin üzerine çektiğiniz trafiğin sayısı +1 artacaktır. Trafiğin artmasının sonucunda dönüşüm sayınız doğa kanunları gereği artacaktır. O nedenle öncelikle trafiği arttırmaya odaklanmalısınız. Başlığınızı satış yapmak için değil, trafiği arttırmak için kurgulayın.

İnsanların en sevdiği şey alışveriş yapmaktır ancak paradoks o ki, insanların en sevmediği şey de bir başkasının kendisine bir şey satmaya çalışmasıdır. Keyifle mağaza içinde gezerken satın alma niyetimiz yüksektir ancak ne zaman ki yanımıza çok konuşan enerjik bir geveze satış personeli gelir işte o zaman satın almama direncimiz artar.

İnsanlar kendilerine bir şey satılması çabasından nefret eder.

O nedenle özellikle başlığımızda bir çok sözüm ona ‘’guru’nun’’ dediği gibi ‘’call to action’’ ibarelerinden kaçınmakta fayda var. Bunun yerine kuantum hızıyla hareket eden sabırsız kitlemizi duraklatacak ve dikkatini çekecek bir başlık ile onları bilim insanı titizliği ile satış metnimizin içine usulca davet etmeliyiz.

Bir diğer unsur da ‘’Kişiselleştirme’’ dir. Kişiselleştirmenin gücünün dönüşümleriniz üzerindeki etkisini görebilseydiniz inanmanız gerçekten zor olabilirdi! Kişiselleştirmeyi devasa bir ‘’dönüşüm dopingi’’ olarak adlandırsam çok da abartmış sayılmam.

(Kişiselleştirmeleri başlık üzerinde sürekli yaptığımız taktirde başlığımız genişler, gelişir ve en sonunda kısa ama güçlü bir satış metnine dönüşür. Bir başlık satış metnine nasıl dönüşür sizlere aşağıda adım adım anlatacağım.)

Kişiselleştirmenin gücünden faydalanabilmemiz için öncelikle ürün ya da hizmetimizi sunacağımız hedef kitleyi iyi analiz etmeli ve onları tanımalıyız. Ardından sunacağımız ürün/hizmetin sadece bu kitleye özel olduğunu gösteren bir ifade kullanmalıyız. Örneğimizdeki başlıktan yola çıkıp başlığımızı ‘’Emlak’’ sektöründekiler için şu şekilde kurguladığımızı varsayalım;

2. ALTERNATİF BAŞLIK:
Emlak
 İşletmelerinin %93’ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde Emlak Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz!

Sizce dönüşüm artar mıydı azalır mıydı ? Evet ben de öyle düşünmüştüm! Peki devam edelim ve bir adım daha ilerleyelim ve kişiselleştirmenin gücünü biraz daha kullanalım.

3.ALTERNATİF BAŞLIK:
Antalya’daki Emlak
 İşletmelerinin %93’ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde Antalya’daki Emlak Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz!

Kaçınız bana Antalya’daki bir emlakçının bu başlığı gördükten sonra duraksamayacağını savunur ? Haklısın, hiç kimse! Peki bir adım daha atalım ve kişiselleştirmenin gücünün biraz daha farkına varalım istiyorum. Başlığımız şöyle yapsak sizce nasıl olur ;

4.ALTERNATİF BAŞLIK:
Antalya’daki Emlak
 İşletmelerinin %93’ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde 500.000,00 TRY üstündeki Emlak Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz!

Şimdi ne yaptık? Her emlakçının en temel sorununa değindik. (Yüksek değerli evlerin zor satılması ve bunun yanında satıldığı taktirde kar payının çok fazla olması.) Ve hepimiz biliyoruz ki her emlakçının elinde yüksek değerli satılmayı bekleyen bir ev var.

Sizce son başlığı okuyan, Antalya’da 500.000,00 TRY üstü emlak satmak isteyen bir emlakçının bu başlığı görmesi onu duraksatır mı duraksatmaz mı ? Evet duraksatacağını düşünüyorsun ve Kesinlikle Haklısın!

Peki ya duraksatmaktan daha fazlasına ihtiyacımız varsa ?

İşte bu noktada ‘’Aciliyet’’ ve ‘’Kıtlık’’ mesajlarını metnimizin içine serpiştirebiliriz. İşte o zaman metnimiz duraksatmakla kalmayacak, kişiyi call to action ibaresini gözüne sokmadan hızlıca harekete geçirecektir. Başlığımızı şöyle güncelleyelim;

5.ALTERNATİF BAŞLIK:
Antalya’daki Emlak
 İşletmelerinin %93’ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde 500.000,00 TRY üstündeki Emlak Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz! Çok Özel Emlak Satış Stratejilerinin Anlatılacağı Workshop’umuz kısıtlı(20 kişi) kontenjana tabidir ve kontenjan kayıtları bugün 18.00’de kapanacaktır.(Not: Bu Workshop Sadece Yüksek Bütçeli Emlak Satışları İçin Geçerli Özel Stratejileri İçermektedir)

Metniniz Merak+Kişiselleştirme+Aciliyet+Kıtlık unsurlarını aynı anda içerdiği taktirde bu metin büyük oranda harekete geçirici olacaktır. Ancak maalesef ‘’Aşırı Tedbir’’ hastalığına yakalanmış ve satın almama direnci çok yüksek olan bazı kitleler için hala daha harekete geçirememiş olabiliriz. Bu kitleler için son bir öldürücü darbe vurmanız gerekir. Ve o darbenin adı;
GARANTİ!
İşte size sırların sırrı; GARANTİ. Teklifinizde , satış metninizde ya da reklamlarınızda ‘’İade Garantisi’’ oluşturabilirseniz kullanıcıda kalmış olabilecek az miktar satın almama direncini de yerle bir etmiş olursunuz. O nedenle satış metninize ya da reklamınıza Garanti ibaresini mutlaka ekleyin. ( Ve tabikii o garantiyi vermek konusunda asla pürüz çıkarmayın).
Başlığımızı bu bağlamda biraz daha geliştirip genişletelim;

Antalya’daki Emlak İşletmelerinin %93’ünün Kullanmadığı Bu Sihirli ve Az Bilinen ‘’ SIR’’ Sayesinde 500.000,00 TRY üstündeki Emlak Satışlarınızı 4 Kata Kadar Arttırabilirsiniz! Çok Özel Emlak Satış Stratejilerinin Anlatılacağı Workshop’umuz kısıtlı(20 kişi) kontenjana tabiidir ve kontenjan kayıtları bugün 18.00’de kapanacaktır. Workshop 4 Modülden oluşacaktır ve İstenildiği Taktirde 1. Modülden Sonra Sorgusuz İade Talep Edebilecek ve Paranızı Geri Alabileceksiniz. Hiçbir kaybınızın olmayacağı bu senaryoda 1 Modülümüzden Ücretsiz Faydalanmış Olacaksınız.
Bu teklifimizde kaybedeceğiniz bir senaryo yok ama Kazanacağınız şey paha biçilemez bir Emlak Sırrı olacak!
(Not: Bu Workshop Sadece Yüksek Bütçeli Emlak Satışları İçin Geçerli Özel Stratejileri İçermektedir)

İŞTE BİR BAŞLIĞIN, KISA AMA GÜÇLÜ BİR SATIŞ METNİNE DÖNÜŞÜMÜNÜN MACERASI… ÖZETLEMEK GEREKİRSE BU MACERANIN SİHİRLİ FORMÜLÜ;

MERAK + KİŞİSELLEŞTİRME(BİR ÇOK KEZ)+ KITLIK + ACİLİYET + GARANTİ

Bu noktada benim ‘’ARA DÖNÜŞÜM’’ dediğim ‘’Trafiğe Ekleme’’ yani insanları bir an durdurtup reklamımızı okutma ve sonrasında harekete geçirme stratejimiz MERAK + KİŞİSELLEŞTİRME (BİR ÇOK KEZ)+ KITLIK + ACİLİYET + GARANTİ faktörlerine doğrudan bağlıdır.

Sıradan bir başlık ve metinden alabileceğimiz dönüşüm %5 iken,
1.başlıktan Alacağınız Ara Dönüşüm %15 ise ,
2. Alternatif Başlıktan Alacağınız Ara Dönüşüm %25,
3. Alternatif Başlıktan Alacağınız Ara Dönüşüm %35,
4. Alternatif Başlıktan Alacağınız Ara Dönüşüm %45,
5. Alternatif Başlıktan Alacağınız Ara Dönüşüm %70′ leri zorlayabilir.

Unutmayın Ara Dönüşüm, Trafiğe +1 Eklemek demektir ve trafiğe eklenen her +1 sizin satış dönüşümlerinizi aynı oranda arttıracak ve size çılgınca satışlar olarak geri dönecektir.

DİPNOT: Metin yazarlığı pskolojik bir süreçtir ve insan algısını iyi anlamaktan geçer. Tek bir doğru yoktur ve her senaryoya göre farklı çözümler getirilebilir. DENGE önemli bir faktördür ve bu faktörü doğru kullanan başarıya ulaşır. Call to Action’un başlıkta kullanılması gereken bazı senaryoların olmasını bilmek bir Denge unsurudur. Başlıkta, Satış metinlerinizde ve Online reklamlarınızda kitleyi +1 trafik olarak ekleyeceğiniz birden çok bilimsel yöntem mevcuttur.

Bilimsel reklamcılık Hopkins’in 100 yıl önce başlattığı felsefeyi aslında 2020 yılına kadar sürüklemiştir ve ilginç olan o ki, bu 100 yıllık serüvende doğru konumlanan işletme sayısı şaşırtıcı derecede azdır. Bu da maalesef işletmelerin milyonu aşan reklam bütçelerinin fütursuzca çarçur edilmesine sebep olmaktadır. İşin acı tarafı şu ki bu ziyanın büyük bir kısmı profesyonel reklam ajansları eliyle gerçekleştirilmektedir.

Metin Yazarlığı konusunda sizlere daha sonra aktaracağım bir çok konu olacak. Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın.

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN

Yazar: Deniz Duman

Bir yanıt yazın