Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapalı

Blog

SİZE SATTIĞINIZ ÜRÜNLERİ %36 ORANINDA DAHA FAZLA SATTIRACAK BİR YÖNTEM VAR DESEM ?

UAA’ nın yapmış olduğu araştırmanın sonuçlarına göre bir ürün ya da hizmetin satışına %36 gibi çok ciddi bir oranda doğrudan etki eden değerli bir parça var.

Bu parçaya ek olarak sattığınız ürün eğer;

  1. …………………………………………..
  2. İlgili doğru kitle karşısına çıkartılırsa,
  3. Bir genel ihtiyaç ürünü ise,
  4. İlgili kitlenin sorununu/problemini çözen bir niteliği varsa,
  5. İlgili kitlenin kullandığında ‘’algısal’’ ya da ‘’gerçek’’ statü durumunda bir yükseltme yaşatacaksa,
  6. Fiyatı algılanan değerinden daha düşük ve ilgili kitlenin alım gücüne uygunsa,
  7. Popüler bir ürün ise ve stoklarla sınırlıysa;

Tüm bu 7 maddenin gerçekleşmesi durumunda Satışın gerçekleşme ihtimali %99 oranlarına doğru yaklaşıyor. Bu oran %50’nin üstüne çıktığı zaman kullanıcının psikolojik durumuna göre satın alma işlemi er ya da geç gerçekleşiyor.
Bu oran %50 den %100’e yaklaştıkça satın alım işleminin hızı artıyor. %51 oranına ulaştığımızda kullanıcı bu ürünü 2 sene sonra almak için zihninde nadasa kaldırabilir. Ancak bu oran %80–90’ları bulduğunda satın alım eylemi çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor.

Yukarıdaki satışı tetikleyen 7 maddenin 6 sının satışa toplam etkisi %63. Peki ana kalemimiz olan ve %36’lık bir yer kaplayan 1. sıradaki satışın en önemli parçası nedir ?

Metin Yazarlığı!

Metin Yazarlığı satışın olmazsa olmaz en önemli parçasıdır. Satış metinleri başarısız olduğu için yumurtasından dahi çıkamayan yüz binlerce parlak ürün ve ya hizmet her sene hüzünlü bir şekilde ortadan kayboluyor. Bunun yanında standart olan bir ürün güçlü bir metin yazarlığı etkisi ile yüzyıllardır ayakta kalabiliyor. Peki neden ve nasıl böyle sıradan gözüken bir parça bu kadar güçlü etki yaratıyor? Cevabı çok basit. Okumaya devam et…

Yukarıdaki 7 maddeye bir kez daha bak. Metin Yazarlığının dışında kalan 6 maddeyi bir kez daha oku.

Sonra kendine şu soruları sor;

7.maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.
6.maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.
5. maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.
4. maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.
3. maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.
2. maddeyi kullanarak 1. maddeyi oluşturabilir misin ? Hayır.

Nereye varmak istediğimi anladınız. Evet diğer hiçbir madde bir başka maddeyi oluşturamazken, 1.maddeyi yani METİN YAZARLIĞINI kullanarak diğer tüm maddelerin oluşmasına neden olabilirsiniz.

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürününüzü ya da hizmetinizi ilgili kitlenin karşısına çıkartabilirsiniz. Hatta ürününüze yeni bir kitle dahi oluşturabilirsiniz.

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürün ya da hizmetinizi genel bir ihtiyaç ürünü olarak algılatabilirsiniz.

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürün ya da hizmetinizi ilgili kitlenin bir sorununu çözeceğine ikna edebilirsiniz. Hatta ilgili kitleye aslında olmayan soyut bir sorun yaratır daha sonra bu sorunu ürün veya hizmetiniz ile çözmeyi dahi vaat edebilirsiniz.

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürün ya da hizmetinizin ilgili kitlenin statüsünü artıracaklarına ikna edebilirsiniz. (son model i-phone sahibi olmanın statü ile ilişkilendirilmesi gibi)

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürün ya da hizmetinizin yararlarını o kadar yüksek gösterebilirsiniz ki bu algı müşterinizi ürün ya da hizmetinizin fiyatının düşük olduğuna ikna eder. Metin yazarlığı öyle kuvvetli bir etmendir ki alım gücünü dahi aşar. Güçlü bir metin, kişiye parası olmasa da gerekirse kredi çektirir ya da borç aldırır ama yinede o ürün ve ya hizmeti aldırtır.

Metin Yazarlığını doğru kullanarak ürününüzü ya da hizmetinizi popüler yapabilir ve bir akım yaratabilirsiniz.Hemen hemen her zaman bu etkiyi pazar ortamında görürüz.

Satış, Reklam, ve Pazarlama alanlarında bir çok kişi kendine belli uzmanlık alanları seçer. Kimisi grafik programlarının ustası olur, kimisi funnel sistemlerinin, kimisi dijital reklamların kimisi de ürün geliştirme konusunda yetkinlik kazanır. Ancak bunların hiç biri satış sürecinde METİN YAZARLIĞI kadar güçlü bir etkiye sahip değildir. Metin yazarlığı İngiliz anahtarı gibidir (ya da İsviçre çakısı diyelim biz ona) ve elinize bu özelliği aldığınızda bundan sonra bir çok farklı kombinasyon sağlayabilir, yaratıcı süreçler oluşturabilir VE satış dönüşümlerinizi inanılmaz derecede arttırabilirsiniz.

Öte yandan elinizde sadece dijital reklam uzmanlığı, funnel stratejileri uzmanlığı ya da başka bir teknik araç uzmanlığı olsa nereye kadar ilerleyebilirsiniz? Bir noktada güçlü bir metin yazarlığına muhtaçsınız. İçinde Google’unda bulunduğu dünyanın en büyük 10 firmasının her yıl yayınladığı son ürün ya da hizmetlerinin reklam ve tanıtım metinleri için aylar boyu derin tartışmalar geçirdiğini ve o basit gözüken metin için ne çabalar verdiğine tnık olsaydınız muhtemelen Metin Yazarlığının satış ve pazarlamadaki gücünün daha net farkına varabilirdiniz.

Metin yazarlığı bir bilim insanı titizliği ile çok detaylı stratejiler içeren bir alan olmakla beraber, bu konuda sonraki yazılarımızda daha derinlere inip sizlere satışa yönelik metin yazarlığı konularında daha fazla detay vereceğim.

Takipte ve Hoşçakalın…

Dönüşüm Sistemleriyle Tanışın!

Ücretsiz Bilgi Platformu Olan Dönüşüm Sistemleri Facebook Topluluğumuza Katılmak ve Sorularınızı Sormak İçin Aşağıdaki Linke Tıklarsanız sevinirim;

👉 https://bit.ly/donusum-sistemleri

Aşağıdaki Çalma Listelerine De Göz Atabilirsiniz.

👉Google Ads Reklamları Uzman Stratejilerini İzle; http://bit.ly/google-reklamları

👉Facebook Reklamları Eğitim Videolarını İzle; http://bit.ly/facebook-instagram-rek

👉Hipnotik Satış Stratejileri Videolarını İzle; http://bit.ly/satis-stratejileri

👉Bilimsel Metin Yazarlığı Stratejilerini İzle; http://bit.ly/metin-yazarlığı

👉Yaratıcı Dijital Pazarlama Stratejilerini İzle; http://bit.ly/yaratıcı-dijital-pazarlama

👉Funnel & Growth Büyüme Stratejilerini İzle; http://bit.ly/funnel-growth

👉İş Geliştirme & Dominasyon Kurma Stratejilerini izle; http://bit.ly/is-geliştirme

👉Dijital Göçebelik Hakkındaki İçerikleri İzle; http://bit.ly/dijital-göcebe

👉Daha Verimli Ve Başarılı Bir Hayat İçin Kişişel Gelişim Stratejilerini İzle; http://bit.ly/kis-gelisim

⚽ İçeriklerimden Fayda Sağlıyor Ve Bana Destek Olmak İstiyorsan Aşağıdaki Linkten Dilediğin Tutarda Bağışta Bulunabilir Ya Da Bir Bardak Dijital Kahve Ismarlayabilirsin🙃

👉https://www.buymeacoffee.com/denizduman

Deniz DUMAN